Koolhydraatbeperkte voeding

Of u nu uw koolhydraten in de voeding wil verminderen om af te vallen, om de glucose in uw bloed te verlagen of dat u uzelf  beter voelt bij verminderen van koolhydraten in de voeding maar vastloopt in de uitvoering van deze voedingswijze, onze diëtisten helpen u graag vooruit! We hebben ruime ervaring in de (praktische) toepassing van een koolhydraatbeperkte voeding en geven een onafhankelijk advies  ZONDER de verkoop van boeken, dieetpreparaten repen en shakes.

Er zijn verschillende koolhydraatbeperkingen. Er is nog geen vaste definitie over de term ‘koolhydraatbeperkt’. In de literatuur varieert de koolhydraatbeperking  tussen de 4-40 energieprocent koolhydraten per dag ( NDF Voedingsrichtlijn Diabetes. Nederlandse Diabetes Federatie, Amersfoort, 2020).

De mate van de koolhydraatbeperking wordt afgestemd op uw hulpvraag, het huidige voedingspatroon en op de factoren die uw leven beïnvloeden zoals werk gezin en sport.  Het vergt vaak even wat denk en schakelwerk om de koolhydraatinname te verminderen en meer eiwitten, gezonde vetten en groente te gaan eten, maar wanneer u gevonden heeft welke mate van koolhydraatbeperking bij u is het vaak geen punt meer.

Slikt u medicatie of gebruikt u insuline voor diabetes en wilt u beginnen met een koolhydraatbeperking? Start dan niet zonder medeweten van uw behandelend arts of praktijkondersteuner! Soms moeten bloedglucose verlagende medicatie worden afgebouwd in overleg met de arts om hypo’s te voorkomen!

 

Wat kunnen onze diëtisten voor u betekenen?

Ook in dit geval is er sprake van voeding op maat. Bij dieetaanpassingen is gebleken dat gedragsverandering vaak beter lukt met coaching ten opzichte van het volgen van een dieet via een schriftelijk advies . Wij passen in overleg met u de adviezen aan naar wat haalbaar is in uw situatie. Dit kan tussentijds namelijk wel eens veranderen, door bijv. ziekte, verandering van werk of planning van sport.  We streven naar een voeding wat u ook op de lange termijn kan volhouden. Daarnaast staan we in nauw contact met uw huisarts of praktijkondersteuner in het geval medicatie zou moeten worden aangepast. Al onze diëtisten hebben ruime ervaring met het toepassen van een koolhydraatbeperkt dieet. 

Contact

Diëtistenpraktijk Ellen Winters
040-2026354

Locatie Westerhoven

Heijerstraat 29
5563 BM Westerhoven

Locatie Dommelen

Escudohof 2
5551 DD Valkenswaard

Locatie Eersel

Gezondheidscentrum Dolium
Gebint 1 u
5521 WD Eersel

Locaties Valkenswaard

Antwerpsebaan 10
5554 JV  Valkenswaard