Voeding bij Parkinson

Parkinson is een complexe aandoening met een grote impact op het dagelijks leven voor zowel de patiënt als de naasten. Mensen met parkinson kunnen te maken krijgen met zeer diverse en meerdere klachten waaronder ook voedingsgerelateerde problemen die ook hun weerslag kunnen hebben op de behandeling van Parkinsonismen.

Obstipatie, gewichtsverlies of juist gewichtstoename zijn hier bekende voorbeelden van.

De diëtist aangesloten bij ParkinsonNet kan u helpen met vragen zoals; ‘Welke voeding kan ik het beste gebruiken om te voorkomen dat ik verder afval?’, ‘Wat kan ik doen tegen obstipatie?’, of ‘Wat is de relatie tussen mijn voeding en de werking van mijn medicatie?’  De diëtist heeft een belangrijke rol in de behandeling van  aan voeding gerelateerde problemen en werkt graag samen met andere aan ParkinsonNet aangesloten zorgverleners om de ervaren  klachten zo minimaal mogelijk te houden. De patiënt heeft echter zelf de belangrijkste rol in de behandeling van aan voeding gerelateerde problemen.

Heeft u dus vragen over voeding bij uw parkinsonisme dan bent u bij Ellen aan het goede adres. Zij is per december 2022 aangesloten bij ParkinsonNet.

Contact

Diëtistenpraktijk Ellen Winters
040-2026354

Locatie Westerhoven

Heijerstraat 29
5563 BM Westerhoven

Locatie Dommelen

Escudohof 2
5551 DD Valkenswaard

Locatie Eersel

Gezondheidscentrum Dolium
Gebint 1 u
5521 WD Eersel

Locaties Valkenswaard

Antwerpsebaan 10
5554 JV  Valkenswaard